Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ... MADE IN THE USA!!

Μετά την είσοδο του Ολύμπου στην αγορά των ΗΠΑ ,με το γιαούρτι, δημιουργείτε ένας εμφύλιος με την Φάγε η οποία έχει κάνει μεγάλη επένδυση με την κατασκευή εργοστασίού εκεί.Να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο στις ΗΠΑ που έφτιαξαν οι "Φαγάδες" ήταν μια από τις κύριες αιτίες της οικονομικής ανάκαμψης που παρουσίασαν τα οικονομικά της αθηναικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.¨Ελα όμως που οι Σαράντηδες μπήκαν δυναμικά και απειλούν την πρωτοκαθεδρία τους!! Ας ελπίσουμε ότι αυτό το περιβάλλον  του υγειούς ανταγωνισμού που επικρατεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα έρθει και από εδώ να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ !!!

Το ερώτημα δεν είναι ρητοτικό αλλά μια πραγματικότητα...Προσπαθεί συνάδελφος παραγωγός να επικοινωνήσει με τα κεντρικά του οργανισμού εδώ και μια εβδομάδα αλλά όποιο τηλέφωνο και να καλέσει δεν απαντά!! Τελικά αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στην Αθήνα ,να παρατήσει για μισή μέρα όλες τις δούλειές για ένα ζήτημα που διήρκησε 3 λεπτά!!Στην εποχή που ο πρωθυπουργός διαφημίζει την "ηλεκτρονική" διακυβέρνηση ,εμείς πρέπει να παρατάμε τα πάντα ,να κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας για να μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε..
ΕΛΕΟΣ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

O ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ VIVARTIA

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου ο  Ι. Αρτινός, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Procter&Gamble Hellas, αντικαθιστώντας τον Σ. Θεοδωρόπουλο που κατά γενική ομολογία δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στην διαχείρηση του ομίλου και ιδιαίτερα στον τομέα του γάλακτος.Ο Ι. Αρτινός έχει εργαστεί στην Procter&Gamble επί 18 συνεχή έτη σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων διοικητικών θέσεων σε Γενεύη, Λονδίνο και Αθήνα. Η Procter&Gamble είναι μία εταίρία γενικού εμπορίου με μάρκες όπως :Gillette,Braun,Camay,Puma,Vidal Sassoon,Valentino,Old Spice,Crest,Oral-B,Pringles,Bounty,Pampers.....
Ο κ. Αρτινός χαρακτηρίζεται μεν  ως manager παγκοσμίου επιπέδου χωρίς όμως  δε καμία εμπειρία στο τομέα των φρέσκων τροφίμων.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...... Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ

Η πτώχευση του super market Atlantic και τα φέσια που άφησε στις γαλακτοβιομηχανίες πρέπει να μας προβληματίσουν για το πόσο "αθώες" είναι οι μεγάλες αλυσίδες super market στην κατάντια της ελληνικής αγελαδοτροφίας.Γιατί όσο δεδομένες και γνωστες  είναι οι ευθύνες των βιομηχάνων, τόσο  αφανής και σκοτείνος είναι ο  ρόλος  των μεγαλομπακάληδων.
Είναι απορίας άξιο πως μία επιχείρηση πούλαει μετρήτοις και από την άλλη πληρώνει τους προμηθευτές  με 9μηνες επιταγές,προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι απαιτουν ελάχιστο ποσοστο κέρδους από τα γαλακτοκομικά 20 %  και δεν δέχονται να μοιραστούν τη ζημιά από τις επιστροφές των ληγμένων.Τελικά ο πιο κερδισμένος από όλους είναι το super market που βρέξει -χιονίσει θα εισπράξει σημερα  τα χρήματα , από ένα λίτρο γάλα που αρμέχθηκε χθες,θα κρατησει το κέρδος του και θα πληρώσει με επιταγή μετά από 9 μήνες την αξία του προιόντος.Δηλαδή χρησιμοποιούν τα χρήματα του εργοστασίου και των παραγωγών για 9 μήνες ως κεφάλαια κίνησης!!
ΠΟΣΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΚΟΜΑ  Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ   Η ΑΓΕΛΑΔΑ???

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ!!

Στον όμιλο του Ολύμπου έχουμε ακόμα τον Τυρά και την Ροδόπη,στον όμιλο Κολιού το Αγνό,στον όμιλο Vivartia υπάρχει η Δέλτα,η Μεβγάλ, η Νεστλέ, στον όμιλο Φάγε υπάρχει η Εβγα.¨Οπως είναι εμφανές το τόπιο διαμορφώνεται με ουσιαστικά 4 παίκτες από τους οποίους οι δύο θα κονταροκτυπηθούν (Ολυμπος-Vivartia) για τον έλεγχο της κομβικής Δωδώνης. Καταλαβαίνουμε λοίπον πως το ξεχαρβαλομένο αγελαδοτροφικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αδύνατο να τα βάλει με το big four .
ΣΚΥΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ.....Η ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ

Χθες είπαμε να φάμε ελαφριά το βράδυ και πέσαμε  μπροστά σε ένα γιαούρτι "Αγελαδίτσα", κοιτώντας την προέλευση του γάλακτος  ειδού τη διαβάσαμε:
Γάλα προέλευσης:
50 % Γερμανία
25 % Γαλλία
22 % Ολλανδία
3 % Ιταλία
έτσι λοιπόν εξηγείται η πρεμούρα που έχει πιάσει την Φάγε να μπορέσει να κερδίσει καλύτερο μερίδιο από την αγορά του ελληνικού γάλακτος,γιατί με τις τιμές στα ύψη στο εισαγώμενο και την μείωση των πιστώσεων εξαιτίας της κρίσης ,έχουν στενέψεί πολύ τα περιθώρια. για την βιομηχανία..
Και εντέλει αυτό ισχύει για όλες τις βιομηχανίες..

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙΜΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πηγή    ¨Ενωση GRANARIA MILAN
           18 Σεπτεμβρίου  2010

ΣΟΓΙΑ-->  383 ευρώ ο τόνος
ΓΛΟΥΤΕΝΗ--> 173 ευρώ ο τόνος
ΒΡΩΜΗ--> 190 ευρώ ο τόνος
ΚΡΙΘΑΡΙ--> 195 ευρώ ο τόνος
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ--> 200 ευρώ ο τόνος
ΤΡΙΦΥΛΛΙ-->   145 ευρώ ο τονος
ΑΧΥΡΟ--> 90 ευρώ ο τόνος

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

Συνδικαλιστής-αγελαδοτρόφος σε συζήτηση προχθές ερωτήθηκε,από άλλο συνάδελφο, πόσο πληρώνεται και απάντησε ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν έχει δει το τιμολόγιο εξόφλησης!! Ημαρτον,δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθονται ανεπανόρθωτα??Οτι έχουν γινεί φερέφωνα των βιομηχάνων? Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει πεθάνει αλλά μας άφησε κληρονομιά αρκετούς ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ!!

Τελικά ο γίγαντας που ονομάζεται Δέλτα-Vivartia, αυτός ο κολοσσός ,μέλος του φαινομενικά πανίσχυρου ομίλου της MIG  δηλώνει και επίσημα αδυναμία να ακολουθήσει την ανοδική τάση που έχει η τιμή του γάλακτος στη παγκόσμια αγορά ,καθυστώντας τους αγελαδοτρόφους-συνεργάτες του ομίλου τους πιο κακοπληρωμένους σε όλη την Ελλάδα.Πως τώρα εξηγείται από τη μία να προβαίνει σε αγορά και άλλου εργοστασίου (ΜΕΒΓΑΛ) ,ο κύριος Βγενόπουλος να τονίζει ότι ο όμιλος έχει ακόμα 600 εκατ. Ευρώ να διαθέσει για εξαγορές στην Ελλάδα και απο την άλλη να αφήνονται οι παραγωγοί έρμαια στην μοίρα τους.Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟ.
ΚΥΡΙΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ ,ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ,ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ,ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΑΣ...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!

Τελικά η απάντηση ήταν άμεση.Σε επικοινωνία στελεχών του εργοστασίου με συνάδελφους παραγωγούς η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε και άλλη αύξηση ,μετα από αυτή που είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου,ύψους 2,5 λεπτών.Αποδυκνύει έτσι έμπρακτα ότι θέλει να σταθεροποιήσει τη θέση της στην αγορά του ντόπιου γάλακτος κόντρα στις φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ....

Τον έναν παραγωγό  μετά τον άλλο χάνει η ΦΑΓΕ από την Θεσσαλία και επάνω.Προκαλεί απορία πλέον η  χαρακτηριστική ευκολία που αφήνει το ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ  να πηγαίνει στις παγολεκάνες των ανταγωνιστών της.Περιμένουμε με αγωνία να δουμε ποια θα είναι η αντίδραση της.....αν θα υπάρξει βέβαια!! 

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΟΓΑΚ??????

Αλήθεια τελικά ποια είναι η θέση ,του πολυδιαφημισμένου και πολυέξοδου αυτού οργανισμου, σε σχέση με την πρωτοφανή κρίση που διέρχεται το επαγγελμά μας? Ποιος είναι τελικά ο ρόλος και ποιά η θέση του σε όλα όσα συμβαίνουν?Δεν θα έπρεπε να διαφημήσει το ελληνικό γάλα και το ελληνικό κρέας,να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο τον έλληνα παραγωγο αλλα και τελικα την ελληνική οικονομία.Και δεν μιλάμε τώρα για διαφημήσεις- χορηγίες που δίνονται στα διάφορα "αγροτικα" έντυπα ειδικού ενδιαφέροντος αλλα για μία εκτεταμμένη καμπάνια σε όλα τα μέσα.Να "μπει" το ΔΙΚΟ ΜΑΣ γάλα σε όλα τα σπίτια.Που είναι οι ισολογισμοί του οργανισμού?Που πάνε όλα αυτά τα χρήματα που κρατιούνται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ από τα τιμολόγια?
ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΑΚΟΥΤΕ? 

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

Είναι φανερό μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά γάλακτος ότι πλέον καθε μέρα που περνάει και οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες αρνούνται να προσαρμόσουν τα τιμολόγια τους στην σημερινή πραγματικότητα ,διαπράττουν ενα ειδεχθές καθημερινό έγκλημα κατά της ελληνικής  αγελαδοτροφίας και του έλληνα αγελαδοτρόφου!Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή η καλύτερη τιμή έλληνα παραγωγού να είναι 41 λεπτά όταν το εισαγώμενο γάλα ,το οποίο δεν είναι και φρέσκο ,κοστίζει στις βιομηχανίες τουλάχιστον 45-48 λεπτα!!Δεν γίνεται οι ντόπιες γαλακτοβιομηχανίες να είναι οι πρώτες που ρίχνουν τις τιμές στις πτώσεις και οι τελευταιές που ακολουθούν την όποια άνοδο!Δεν γίνεται ο έλληνας καταναλωτής να πληρώνει το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη και ο έλληνας αγελαδοτρόφος να αμοίβεται με τον μέσο όρο της Ευρώπης!ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!! ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ .Γιατί τελικά αν χαθεί ο έλληνας παραγώγος τότε οι βιομήχανοι θα χορέυουν όπως τους σφυρίζουν οι εισαγωγείς και δεν θα έχουν κανένα διαπραγματευτικό μέσο αφού θα είναι 100% εξαρτημένοι από τις εισαγωγές.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΚΕΡΔΩΝ Η FRIESLAND-CAMPINA

Αύξηση τζίρου κατά 5,5 % και κύκλο εργασιών εξαμήνου στα 4,3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η πολυεθνική με έδρα την Ολλανδία.Παράλληλα τα καθαρά κέρδη εξαμήνου εκτοξεύθηκαν στα 156 εκατ. ευρώ ,επίδοση διπλάσια απο την αντίστοιχη περσινή! Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στις συνεργαζόμενες μονάδες σε Ολλανδία, Βέλγιο,Γερμανία και Δανία η τιμή θα ανέλθει στα 0,3375 ανά λίτρο συν 0,0133 το πριμ επίδοσης   σύνολο δηλαδή 0,3508 ανά λίτρο!!
Εμείς γνωρίζουμε  πολλούς ¨Ελληνες παραγωγούς που πέρνουν πολύ λιγότερα!!

              

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

EUROTIER 2010

Μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη εκθέσεις για την κτηνοτροφία πραγματοποιείται και φέτος στο Αννόβερο 16 με 19 Νοεμβρίου.Πρόκειται για την Eurotier 2010, όπου φέτος θα υπάρχει και ειδικό τμήμα για την βιοενέργεια,έναν τομέα με  πολύ ενδιαφέρον για όλους εμάς που πρέπει να διαχειριστούμε αρκετούς τόνους κοπριάς ημερησίως.
Περισσότερες πληροφορίες :

http://www.eurotier.de/

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση η τιμή παραγωγού στην Ολλανδία έφτασε τα 35 λεπτά το λίτρο στα τιμολόγια του Αυγούστου.Πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και άλλη άνοδος στους ερχόμενους μήνες.Δεδομένου ότι αποδεδειγμένα το κόστος του Ελληνα παραγωγού ειναι κατα 35 %  παραπάνω από το αντίστοιχο του Ολλανδού αλλά και ότι το γάλα στο ράφι  ειναι κατά 30 % ακριβοτερο  στην Ελλάδα κατανοούμε ότι τα 45 λεπτά ανά λίτρο  είναι  αυτή τη στιγμή μία αναγκαιότητα για την επιβίωση του Ελληνα αγελαδοτρόφου.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ????

Αναρωτιώμαστε συχνά πως είναι δυνατόν σε ένα κλάδο ,που αριθμεί λιγότερους από 4500 επαγγελματίες ,να υπάρχουν τόσες ενώσεις-συνεταιρίσμοι-σύνδεσμοι,τόσοι πρόεδροι-γραμματεις και φαρισαίοι  και σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον του επαγγέλματος μας καμπή ,ο μόνος που εμφανίζεται με αξιοπρέπεια και θάρρος είναι ο Γιώργος Κεφαλάς.Που είναι όλοι οι υπόλοιποι??
Σε μία συγκέντρωση πριν απο λίγα χρόνια στη Λάρισα σε μία αίθουσα της  ΕΑΣ είχαμε μετρήσει τουλάχιστον καμιά 30 απο δαύτους επί συνόλου 150 ατόμων !
Μάλλον έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες του "αξιώματος" και φυσικά στα προνόμια που τους παρέχουν οι βιομήχανοι για να κρατάνε το "ποίμνιο" σε καταστολή...

ΥΓ.Εσκεμένα δεν αναφερθήκαμε σε ενώσεις φαντάσματα- όπως η Πασεγες-Συδασε κτλ που ετσι  και αλλιώς  υπάρχουν μόνο  για να εξυπηρετούν τα εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

Πηγή    ¨Ενωση GRANARIA MILAN
           9 Σεπτεμβρίου  2010

ΣΟΓΙΑ-->  383 ευρώ ο τόνος
ΓΛΟΥΤΕΝΗ--> 171 ευρώ ο τόνος
ΒΡΩΜΗ--> 161 ευρώ ο τόνος
ΚΡΙΘΑΡΙ--> 188 ευρώ ο τόνος
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ--> 195 ευρώ ο τόνος
ΤΡΙΦΥΛΛΙ-->   145 ευρώ ο τονος
ΑΧΥΡΟ--> 105 ευρώ ο τόνος

Η VIVARTIA ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ!!!!

Μεγάλη κινητικότητα απο τον όμιλο.Από την μία ανακοινώνει έλλειμμα εξαμήνου 105 εκατ. Ευρώ και από την άλλη αγοράζει την Μεβγάλ με 75!! Από τη μία διαρρέει στα μμε , πτώση πωλήσεων και από την άλλη χτυπάει την πόρτα σε μεγάλες μονάδες της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για να πάρει το γάλα.Και τέλικα ανακοινώνει αύξηση στην τιμή παραγωγού απο 0.5 εως 0.7 του λεπτου!!Δηλαδή μας περνάνε για βόδια !!Καλύτερα να μην τη δίνανε τετοια "αύξηση".Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν ρίξει 10 ολόκληρα λεπτά την τιμή και τώρα δίνουν 0,5 αύξηση και εμείς πρέπει να πούμε ευχαριστώ και νιώθουμε ικανοποιημένοι.

ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ!!

Στο τελευταίο φύλλο της Agrenda ,4-5 Σεπτεμβρίου , δημοσιεύθηκε το παραπάνω μονόστυλο..Η απορία όλων μας είναι από που προήλθαν οι πληροφορίες του συντάκτη και γράφει ότι η τιμή παραγωγού είναι αυτή τη στιγμή 44.2!!! Δηλαδή μας λένε ότι υπάρχει σήμερα παραγωγός που πληρώνεται 44,2!!Λίγη προσοχή και σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε από ενα μέσο το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς και δυστυχώς είναι και το μοναδικό.Καλά είναι τα έσοδα από τις διαφημίσεις των βιομηχάνων αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο  

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΦΑΓΕ


Αυξηση της τάξεως των 2 λεπτών ανά κιλό ανακοίνωσε η αθηνάική γαλακτοβιομηχανία.Αυτή η κίνηση αν αποτελεί μια μεμονομένη κίνηση είναι αστεία δεδομένου των μειώσεων που εχουν γίνει μέχρι σήμερα.Οπως όλοι γνωρίζουμε αν η μέση τιμή του γάλακτος δεν φτάσει τα επιπεδα των 42 λεπτών ανα κιλο, τότε από το νέο έτος προβλέπεται να αρμέγουν οι γαλακτοβιομηχανίες τα μεγαλοστελέχη   και τους διευθυντάδες γιατί έλληνας αγελαδοτρόφος δεν πρόκειται να μείνει!!







ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ? ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ??

Σιδεροκέφαλος ο νέος μας υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης άξιο τέκνο της αγροτικής κοινωνίας του Κολωνακίου..Τουλάχιστον η Μπατζελή είχε μια επαφή και γνώση του αντικειμένου ,άσχετα αν τα έκανε μαντάρα,τώρα πως ο πρώην γραμματέας  του Πασοκ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών δένει σε αυτό τον τομέα μάλλον χρειάζεται να μας το εξηγήσουν οι 20 σύμβουλοι του Πρωθυπουργού..
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!  

Η ΑΡΧΗ...

Στο μοναδικό ίσως μέσο μαζικής ενημέρωσης  και επικοινωνίας που ακόμα η  καθοδήγηση και η λογοκρισία δεν υπάρχουν ,σε τέτοιο μεγάλο βαθμο τουλαχιστον,αποφασίσαμε να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στα τεράστια συμφέροντα που μας ταλαιπωρούν και μας εκμεταλευόνται όλα αυτα τα χρόνια,να δημοσιοποιήσουμε αλήθειες , να βγάλουμε στην επιφάνεια όλους αυτούς που από το παρασκήνιο κινούν τα νήματα και έχουν οδηγήσει τον έλληνα αγελαδοτρόφο ένα βήμα πριν τον αφανισμό και την εξαθλίωση.Ευελπιστούμε ότι αυτή η σελίδα θα γίνει ένα ενοχλητικό κουνούπι σε όλους αυτούς τους ελέφαντες που μας έχουν μετατρέψει από επαγγελματίες αγελαδοτρόφους σε επαγγελματίες ζητιάνους..Περιμένουμε με χάρα 'ολα τα σχόλια  τις παρατηρήσεις και  νέα από όλους σας για να τα δημοσιεύσουμε ...Το Blog αυτό  δεν ειναι ένα κλειστό club αλλά μια φωνή που πρεπει  προέρχεται από όλους μας...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ