Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Στην Τράπεζα Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι θυγατρικές που δεν θα μεταβιβαστούν στην Πειραιώς, θα αξιοποιηθούν απο το δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Aγροτικής.

Προσθέτει ότι απο την προσεχή Δευτέρα όλο το δίκτυο καταστημάτων της ΑΤΕ θα λειτουργεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Οι δυο τράπεζες, σύμφωνα με την Πειραιώς, δημιουργούν έναν ισχυρό τραπεζικό οργανισμό με ενεργητικό 75 δισ ευρω, καταθέσεις 35 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 47 δισ., προσωπικό που ξεπερνά τους 17 χιλιάδες εργαζόμενους και ένα δίκτυο 1.230 καταστημάτων, με παρουσία σε εννέα χώρες εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση  της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Οι μελέτες που έκαναν οι σύμβουλοι του Δημοσίου και της ΤτΕ έδειξαν ότι η ΑΤΕ κινδύνευε να κλείσει  αν δεν γινόταν απορρόφηση της από μια από τις 4 τράπεζες που έχουν κριθεί βιώσιμες και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης  μετά το κούρεμα των ομολόγων. Η προσφορά της Πειραιώς προκρίθηκε επειδή εγγυόταν όλες τις θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου