Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Στην Τράπεζα Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι θυγατρικές που δεν θα μεταβιβαστούν στην Πειραιώς, θα αξιοποιηθούν απο το δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Aγροτικής.

Προσθέτει ότι απο την προσεχή Δευτέρα όλο το δίκτυο καταστημάτων της ΑΤΕ θα λειτουργεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Οι δυο τράπεζες, σύμφωνα με την Πειραιώς, δημιουργούν έναν ισχυρό τραπεζικό οργανισμό με ενεργητικό 75 δισ ευρω, καταθέσεις 35 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 47 δισ., προσωπικό που ξεπερνά τους 17 χιλιάδες εργαζόμενους και ένα δίκτυο 1.230 καταστημάτων, με παρουσία σε εννέα χώρες εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση  της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Οι μελέτες που έκαναν οι σύμβουλοι του Δημοσίου και της ΤτΕ έδειξαν ότι η ΑΤΕ κινδύνευε να κλείσει  αν δεν γινόταν απορρόφηση της από μια από τις 4 τράπεζες που έχουν κριθεί βιώσιμες και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης  μετά το κούρεμα των ομολόγων. Η προσφορά της Πειραιώς προκρίθηκε επειδή εγγυόταν όλες τις θέσεις εργασίας.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η FRIESLAND...

Με μία εβδομάδα καθυστέρηση εκταμιεύτηκε τελικά η προκαταβολή προς τους παραγωγούς συνεργάτες της FRIESCAMPINA,χωρίς βέβαια να δοθεί κάποια πειστική εξηγήση για την αιτία της καθυστέρησης από τους κατά τα άλλα τυπικους Ολλανδούς.Τέλος καλό  όλα καλά λοιπόν παρόλη και τη μείωση 20 % που δέχτηκαν  όλοι στα ποσά που είχαν να  λάβουν.Τη σειρά παίρνει τώρα ο Ολυμπος που έχει πει για κάποιες προκαταβολές τον Αύγουστο......

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ..



Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του πακέτου μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. υπέβαλαν εμπρόθεσμα φακέλους με δεσμευτική προσφορά πέντε (5) συνολικά υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένης της κοινοπραξίας των μετόχων μειοψηφίας (ΕΑΣ Ιωαννίνων , Θεσπρωτίας  και Άρτας  Φιλιππιάδας). Οι φάκελοι θα ανοιχθούν και οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την ATEbank σε συνεργασία με τους Συμβούλους Πώλησης.

ΣΤΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΕΝΣΙΡΩΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ...


Γύρω από τα 40 ευρώ τον τόνο γίνονται τα παζάρια για το ενσίρωμα φέτος ανάλογα βέβαια τον τροπο πληρωμής ... Ο συνεταιρισμός στη Θεσσαλία έκλεισε με 37,5 αλλά σε γενικές γραμμές οι μεμονομένοι θα παίξουν στο 40άρι...

ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ

Ακόμα περιμένουν την εκταμίευση της προκαταβολης οι παραγωγοί της νουνου και μαζι και όλος ο κλάδος του εμπορίου που ασχολείται με την αγελαδοτροφία...Στελέχη των Ολλανδών ανεπίσημα,μετά από διαρκείς οχλήσεις εκ μέρους των παραγωγών, αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών ...Για να δούμε!!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ !!


Τον περασμένο χρόνο στις αρχές Αυγούστου είχε δοθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου του πετρελαίου, φέτος με τα ταμεία να έχουν πιάσει αράχνες,τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις  αλλά και τις φήμες για περικοπή μέχρι και 50 % της επιστροφής λεφτά δεν θα δουμε ούτε το φθινώπορο....

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ?

Ενώ το εργατικό κόστος έχει μειωθεί  το τελευταίο έτος κατά 6 % , η τιμή παραγωγού κατά 5 %  το γάλα και τα γαλακτοκομικά προιόντα έχουν ανέβει στο ράφι κατά 4 % !! Δηλαδή εργαζόμενοι και παραγωγοί προσφέρουμε από τα εισοδήματα μας όχι για να πάρει ο κόσμος φτηνότερο γάλα αλλά για να βελτιώσουμε την κερδοφορία των βιομηχάνων  και τα bonus των διάφορων managers!!!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η FRIESLAND??!!!!!!!!

Υποπτη? καθυστέρηση στην πληρωμή της συμφωνημένης με συμβόλαιο προκαταβολής ανακοίνωσε χθες η μικρή ολλάνδέζα με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- συνεργάτες να τρέχουν πανικόβλητοι αφού η 16 Ιουλίου ήταν ημερομηνία ορόσημο με πολλές ανειλλημένες υποχρεώσεις ... Σαφώς και αποτελεί πλήγμα για το κύρος της γαλακτοβιομηχανίας που τρέχει να μαζέψει τα ασυμάζευτα ... Θα επανέλθουμε με νέες πληροφορίες.... 

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΤΟΝΟ Η ΣΟΓΙΑ!!!

Στα 530 ευρώ ο τόνος έφτασε χθες το σογιάλευρο, ενώ πληροφορίες από τα εργοστάσια μιλάνε για περαιτέρω άνοδο..Οι πιέσεις που δέχονται πλέον οι εκμεταλεύσεις είναι  πολύ ισχυρές αφού η σόγια στα σιτηρέσια των αγελάδων είναι αναντικατάστατη... 

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ!!!!!!


Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας και ενώ η κατάσταση χειροτερεύει για την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τον κλάδο, κατέστησε επιβεβλημένη την επιστροφή  μας .Είναι καιρός να ακουστούν πάλι οι αλήθειες και να αποτυπωθούν τα κακώς κείμενα... ¨Εχουμε μεγάλο κενό να καλύψουμε αλλά τώρα ήρθαμε για να μείνουμε!!!