Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Friesland: Μεγάλη απώλεια

Ο Φρανκ Μπλετζιάν (Frank Bledjian), ιδρυτής και επί μακρό διάστημα διευθύνων σύμβουλος της Friesland Hellas κηδεύεται σήμερα στις 3 το απόγευμα στο αρμένικο νεκροταφείο Θεσσαλονίκης.
Ο Φρανκ Μπλετζιάν γεννήθηκε από γονείς Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη, το 1938. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κολονίας και, στη συνέχεια, στο Erlangen της Νυρεμβέργης, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομία και τις Κοινωνικές Επιστήμες (Dr. rer. pol.).
Το 1969, προσελήφθη στο Τμήμα Μάρκετινγκ της ESSO Hamburg ως εκπαιδευόμενος, αλλά εξελίχθηκε, ενώ το 1979 αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Ετσι έφυγε από την ESSO και έγινε διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της AEG Telefunken στην Αθήνα.
Το 1982, προσλήφθηκε από τη συνεταιριστική τότε Condensfabriek Friesland (σήμερα Frieslandcampina), για να ηγηθεί της ελληνικής θυγατρικής της, Friesland Hellas. Υπό τη διοίκηση του Μπλετζιάν, η Friesland Hellas έγινε μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στο FMCG και μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες εταιρείες στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, με τη δημοφιλή φίρμα Νουνού. Ο Μπλετζιάν αποσύρθηκε το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου