Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΒΓΑΛ...



Σε “ψυχροπολεμικό” κλίμα και με πολλά ερωτήματα για την πορεία της επιχείρησης να συνεχίζουν να αιωρούνται αναπάντητα, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας Μεβγάλ.
Το πρώην μέλος του ΔΣ της εταιρείας και κάτοχος του 13,67% των μετοχών της κ.Μ. Χατζάκου μαζί με τα τέκνα της, ζήτησαν από τις 8 Οκτωβρίου ενημέρωση, τόσο για τις συνέπειες και τα αίτια της διάλυσης της συμφωνίας με τη Δέλτα Τρόφιμα, όσο και για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Μεβγάλ.
Οι μέτοχοι της πλειοψηφίας ωστόσο, αξιοποιώντας ένα νομικό ελιγμό αρνήθηκαν να  παράσχουν τις πληροφορίες που τους ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα η κ. Χατζάκου να δηλώσει στο περιβάλλον της πως από τη στιγμή που δεν έλαβε τις απαραίτητες εξηγήσεις, διατηρεί τις επιφιλάξεις της για τη βιωσιμότητα της γαλακτοβιομηχανίας.
Ως προς το τί προτίθεται να πράξει στο άμεσο μέλλον η κ.Χατζάκου; Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, καθώς κατά μία εκδοχή δεν σκοπεύει να ζητήσει τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης με το ίδιο αίτημα της πληροφόρησης, ενώ μια δεύτερη τη θέλει μαζί με τον κ. Δ. Συμεωνίδη, έτερο μέτοχο μειοψηφίας, να θέτουν εκ νέου στο τραπέζι την απαίτηση της ενημέρωσης.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Μεβγάλ, πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος αναμένεται συρρίκνωση του ζημιογόνου αποτελέσματος, έναντι των ζημιών 9,58 εκ. ευρώ, που εμφάνισε η γαλακτοβιομηχανία το 2011, καθώς και μείωση του τζίρου. Η εταιρεία επίσης, φέρεται να σχεδιάζει, για το αμέσως προσεχές διάστημα, την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου που πιθανότητα θα ανέρχεται στα 65 εκ. ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας και την αναμόρφωση του υφιστάμενου δανεισμού της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου