Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Γιατί το αγελαδινό γάλα εξακολουθεί να είναι η πληρέστερη επιλογή.Σύγκριση με τα μη γαλακτοκομικά γάλατα

Το αγελαδινό γάλα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ρόφημα που παρέχει δεκατρία βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία συχνά λείπουν από την διατροφή μας. Αντίθετα, τα μη γαλακτοκομικά ροφήματα γάλακτος, όπως το γάλα αμυγδάλου, το γάλα σόγιας και το γάλα ρυζιού, έχουν διαφορετικό προφίλ θρεπτικών συστατικών και λίγα μπορούν να φτάσουν το πλήρες πακέτο θρεπτικών συστατικών που βρίσκεται φυσικά στο γάλα. Για παράδειγμα, το γάλα αγελάδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από το γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, η οποία είναι σημαντική για την οικοδόμηση άπαχων μυών και το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα μη γαλακτοκομικά εναλλακτικά γάλατα μπορεί να μην παρέχουν αρκετή βιταμίνη D για τα παιδιά και έχουν περισσότερα από δέκα συστατικά, όπως πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη, καθώς και σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές όπως κόμμι χαρουπιού, λεκιθίνη ηλίανθου και κόμμι γελλάνης. Οι παραγωγοί μη γαλακτοκομικού γάλακτος χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για τον εμπλουτισμό των προϊόντων τους και δεν υπάρχει  πρότυπο για αυτά τα προϊόντα σχετικά με το ποια θρεπτικά συστατικά προσθέτουν ή πόσο. Αντίθετα, ολα τα ζωικής προέλευσης γάλατα παρέχουν τα ίδια δεκατρία βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν πάντα τι λαμβάνουν. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και μειώνουν την αρτηριακή πίεση στους ενήλικες. Το γάλα είναι μια φυσική πηγή βιταμινών Β για ενέργεια, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης για άπαχο μυϊκό ιστό και θρεπτικών συστατικών για την οικοδόμηση των οστών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και του φωσφορικού καλίου, καθιστώντας το ένα φυσικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ρόφημα που προσφέρει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία για την τιμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου